Ingen jäkla "Select Verksamhet"

Det tar inte lång tid som hockeyförälder att förstå att en del föreningar gärna avstyr spelare från att söka sig till extern träning utan att man riktigt förstår hur detta kommer sig. Att man lägger sig i folks privatliv är märkligt nog men att motarbeta möjligheten till att barn ägnar sig åt idrott på annat håll är ännu märkligare.

En sak vet vi och det är att SHA har individens intresse och den personliga utvecklingen i fokus.

Generellt sett gör föreningslivet ett fantastiskt jobb utifrån det uppdraget de har fått och det är att tillhandahålla träning som passar de flesta. Enligt normalfördelningskurvan så kan man säga att ”de flesta” omfattar de 60% som är i mitten av kurvan. Då återstår 40% varav hälften ligger lite efter och andra halvan ligger lite före.

Det är alltså 40% som hamnar utanför fokusområdet och det är med största sannolikhet varför SHA växer så mycket och så snabbt.

Dessa spelare får helt enkelt inte den träningen de behöver i sin förening. Det är något som vi faktiskt kan förstå, i en breddverksamhet är det svårt att se till exakt allas behov. Där kommer SHA in med visionen att tillgodose spelarens unika behov genom att anpassa träning, upplägg och grupperna därefter.

  • Vissa spelare behöver träna extra för att komma ikapp sina lagkompisar
  • Vissa spelare behöver en större utmaning i sin träning för att fortsätta utvecklas
  • Vissa spelare vill förbereda sig inför kommande åren
  • Vissa spelare får bara inte nog av hockey…
 

Stockholm Hockey Academy är inte bundet av några generella styrdokument och regelverk som är framtagna utifrån de flestas behov och kan därför vara det komplementet som så många har efterfrågat.

Vi vill kunna ge alla spelare möjligheten att vid en uttagning, oavsett om det är till tv-pucken, hockeygymnasium eller till något lag, att känna att de har gjort allt de kunde ha gjort fram till den dagen.

Oavsett hur uttagningen faller ut ska spelaren kunna känna sig nöjd med sig själv. Att man har gjort allt och gav allt. Det värsta som kan hända är att man inte blir uttagen och man börjar fundera på varför man inte gjorde mer för att nå sin dröm. Kommer någon då att tacka en för att man följde direktiven och avstod från extra träning? Snarare tvärtom!

”Du skulle ha tränat lite extra när du hade chansen, nu är det försent”

Detta är något som många spelare har reflekterat över i efterhand och ångrat. Att de inte gav allt på träningarna, att de endast tränade de passen som stod på schemat. Verkligheten kommer ikapp och då som en glasklar uppenbarelse:

Det räcker tyvärr inte att träna som de flesta om man vill mer än vad ”de flesta” vill.

SHA är också lika noga med attityden på träningen som möjligheten till extraträning. Har man inte fullt fokus och ger man inte 100% då kan man lika gärna vila. Varje träning ska räknas, varje övning ska utföras som om det vore en avgörande situation. Ytterligare en nivå är att vi gärna vill forma våra spelare till att bli bra personer, någon som man vill ha med i sitt lag och inte någon som man måste stå ut med.

Ödmjukhet – Målmedvetenhet – Disciplin

För i slutändan är det ingen uttagning som kommer ta hänsyn till att man inte har tränat extra, det är ingen scout som kommer bli imponerad av att man endast körde den träningen som föreningen erbjöd och det är ingen förening som kommer tacka den som aldrig körde externt.

Share :

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *