AAA Super Elite Hockey

Är ditt barn en super AAA pro elite spelare?

Superelite-AAA-hockeyn står som en symbol för hockeyns elitklass, där de bästa av de bästa möts i en intensiv och prestigefylld kamp. Det är en arena där talanger blomstrar, laganda blomstrar och drömmar blir verklighet. Denna nivå av hockey representerar det yttersta uttrycket för sportens skönhet och lockar både spelare och föräldrar till en värld av intensiv utveckling mot toppen.

Men så kommer den där lilla detaljen som spräcker bubblan: Spelarna detta riktar sig till är 10-11 år gamla. Illusionen är fin men vill man leva i en dröm eller jobba mot drömmen? 

Varför envisas nästan alla aktörer med att använda dessa termer i sin marknadsföring?

Här är min förklaring:

  1. Attraktivitet och Prestige: Begrepp som ”AAA” och ”elite” associeras med det bästa och högsta inom en viss kategori. Genom att använda sådana termer skapas en känsla av prestige och attraktion vilket kan locka barn och föräldrar.
  2. Drömmen om Framgång: Många barn har drömmar om att vara bäst i det de älskar, oavsett om det är idrott, spel eller andra aktiviteter. Genom att betona ”super” och ”elite” väcks barnens intresse och förstärker idén om att just detta kommer hjälpa dem att uppnå framgång.
  3. Identifikation med hjältar och förebilder: Barn har ofta sina idoler och hjältar inom olika områden. Genom att marknadsföra sig som ”super” eller ”elite” skapas en koppling till dessa förebilder, vilket kan öka attraktionen för den verksamheten genom att barnen tror att den kan göra dem lika framstående som sina idoler.
  4. Särskiljning och Unikhet: Begrepp som ”super” och ”elite” signalerar något speciellt och utmärkt. Marknadsförare använder dessa termer för att differentiera sig från andra och skapa en känsla av unikhet, vilket kan locka barn och deras föräldrar.
  5. Föräldrars Bekräftelse: Genom att använda termer som antyder överlägsenhet och elitism riktas detta även till föräldrar. Föräldrar kan vara benägna att investera i sådant som presenteras som en genväg till toppen.

 

Vi på SHA vägrar använda dessa termer då vi hellre överlevererar än lovar för mycket.

Att klassa en spelare som AAA, bäst eller elite är inget som gynnar någon i längden. En spelare som är bäst i U11, behöver inte vara lika bra i U12 och absolut ingen självklarhet i U13.

Barn växer och utvecklas olika snabbt och denna otakt skapar olika förutsättningar för barnen vilket kan han en betydande inverkan på hur duktiga de är idag på det de gör. Detta går inte att komma ifrån. Ojämnheterna jämnas ut med tiden och först då kan man se vilka som har kommit långt och vilka som har hamnat efter.

Om vi på SHA ska dela ut en utmärkelse så skulle det vara för den som kämpar i motvind i stället för den som har vinden i seglet just idag.

Vi väljer att vara transparanta istället, vi erbjuder möjligheten till utveckling genom kvalitativ och skräddarsydd träning som ger resultat. Vi riktar oss mot spelare som har ett långsiktigt mål och vill jobba för det, oavsett hur man står sig idag när man är 10 år gammal. Det är ambitionen, dedikationen och föräldrarnas support som leder till högsta nivån, inte titlar och termer.

Det är extremt få människor på denna jord som når sina mål i 10 årsåldern, men de som börjar satsa tidigt kommer ha de bästa förutsättningarna att lyckas. Det är detta som vi jobbar med, det är detta som vi lovar.

Det låter inte lika kaxigt eller säljande men vi skippar ”Elit-tugget” ändå.

Share :

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *